1 jun 2022

Stämman avklarad!

Av Anders Annerfalk | 2022-06-01 12:00

Tisdagen den 17 maj 2022 var det så dags för den årliga föreningsstämman i Nybodahöjdens Samfällighetsförening. Stämman hölls även i år i Årstadalsskolans matsal – val av lokal motiveras av att den ligger behändigt nära och att den är behändigt stor.

Mötet öppnades av avgående ordförande Tobias Moberg, och till ordförande för stämman valdes Marcus Bäckström. Till sekreterare valdes Anna-Karin Högberg.

Som en inledning på förhandlingarna, presenterade Tobias Moberg den avgående styrelsens medlemmar och de respektive rollerna. Efter det gick han igenom av styrelsens förvaltningsberättelse, årsredovisningen föredrogs av kassören Camilla Almgren och samfällighetens internrevisor Mårten Wierup föredrog revisionsberättelsen.

Stämman fastställde den resultat- och balansräkning som redovisades i årsredovisningen och godkände styrelsens förslag till resultatdisposition varefter den avgående styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

När det gällde förslag från styrelsen och inkomna motioner, så konstaterade Tobias Moberg att styrelsen inte hade lämnat något förslag eller gjort någon framställan till stämman. De fem inkomna motionerna beslöts sedan av stämman att anses besvarade eller lämnades utan åtgärd.

Då flera i den avgående styrelsen hade avböjt omval, skedde en del nyval. Valberedningens ordförande, Kristin Holmberg, redogjorde för valberednignes arbete och presenterade sedan förslaget till ny styrelse. Förslaget antogs av stämman, och den nya styrelsen ser ut som följer: Anna-Karin Högberg, ordförande, Camilla Almgren, Anders Annerfalk, Charlotta Granström, Ann Kajsten, Eva Karlsson, Stefan Larsén, Anna Palmberg och Caroline Siwerz, ledamöter.

En närmare presentation av den nya styrelsen och ledamöternas respektive ansvarsområden kommer efter höstens första ordinarie möte.

Kristin Holmberg tackade sedan, på samfällighetens vägnar, de avgående styrelseledamöterna Tobias Moberg, Alexandra Bohwalli Skommevik och Jimmy Svensson (ej närvarande).

Även Anna-Karin Högberg tackade, nu på styrelsens vägnar, också av ordförande Tobias Moberg och övriga avgående ledamöter.

När det gäller valberedning inför nästa styrelse, den som ska väljas i våren 2023, så har nu samfälligheten ett problem. Stämmoordförande Marcus Bäckström konstaterade att den avgående valberedningen, trots idogt arbete, inte haft någon framgång i att få frivilliga till ny valberedning. Det innebär att om det inte finns någon valberedning måste styrelsen bereda ett eget förslag till nästa års stämma.

Enligt samfällighetsföreningens stadgar skall samtliga bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar som ingår i samfällighetsföreningen föreslå en ordinarie ledamot samt två suppleanter till styrelsen. För fyra ordinarie ledamöter löper valperioden ut 2023 och de berörda föreningarna måste därför aktivt höra av sig till styrelsen för förslag på ledamöter.

Årsmötesprotokollet i sin helhet hittar du här.